Πώς μπορείτε να κοινοποιήσετε (repost) Instagram φωτογραφίες και βίντεο

Γράφει : Ο Κώστας Δημητριάδης.
Τηλεοπτική Εκπομπή " All About Computers "

www.facebook.com/allaboutcomputerstv

Η ψηφιακή τεχνολογία είναι σύμμαχος και όχι εχθρός ας μάθουμε λοιπόν να χειριζόμαστε την τεχνολογία σωστά προς όφελος της κοινωνίας αλλά και την ποιότητα ζωής.

Το Instagram είναι μία από τις λίγες social media εφαρμογές οι οποίες δεν επιτρέπουν την κοινοποίηση περιεχομένου άλλων χρηστών. Αυτό σημαίνει πως σε κάθε προφίλ συναντάται μοναδικό περιεχόμενο, εκτός βέβαια και αν έχει ανέβει κάποια φωτογραφία ή βίντεο από το ίντερνετ. Δε θα ήταν ωραίο να μπορούσαμε να κοινοποιούμε στα προφίλ μας φωτογραφίες άλλων χρηστών, δίνοντας φυσικά τα απαραίτητα credits σε αυτούς; Μαντέψτε, μπορούμε να το κάνουμε.

Στα Google Play και App Store, κυκλοφορεί μία εφαρμογή με την ονομασία Repost for Instagram για Android και iOS αντίστοιχα. Η συγκεκριμένη εφαρμογή επιτρέπει την κοινοποίηση φωτογραφιών και βίντεο στο Instagram μέσω μιας απλής διαδικασίας. Αν και υπάρχουν δύο εκδόσεις για την εφαρμογή, μία επί πληρωμή και μία δωρεάν, εμείς θα ασχοληθούμε με την δωρεάν έκδοση.

Διαδικασία κοινοποίησης Instagram φωτογραφιών και βίντεο1) Εγκαταστήστε την εφαρμογή, ανοίξτε την και πατήστε την επιλογή «Login with Instagram».

2) Στη συνέχεια, συμπληρώστε τα στοιχεία σύνδεσης του Instagram λογαριασμού σας.

3) Πατήστε την επιλογή «Σύνδεση».

4) Για να μπορέσει η εφαρμογή να κοινοποιήσει περιεχόμενο, θα πρέπει να της δώσετε την άδεια να μπορεί να το κάνει. Πατήστε την επιλογή «Authorize».

Τα πρώτα 4 βήματα είναι εισαγωγικά και χρειάζονται μία φορά κατά την εγκατάσταση και ρύθμιση της εφαρμογής.Αφού συνδεθείτε στην εφαρμογή, θα παρατηρήσετε στην αρχική σελίδα της δύο εικονίδια για αναζήτηση φίλων και αναζήτηση νέων χρηστών και hashtags, καθώς και όλες τις φωτογραφίες και βίντεο στα οποία έχετε κάνει like και τις φωτογραφίες και βίντεο όσων ακολουθείτε.

5) Κάθε φωτογραφία και βίντεο φέρουν στο κάτω δεξί μέρος τους την επιλογή «Repost», η οποία απαιτείται για την κοινοποίηση τους. Πατήστε την.

Στη νέα οθόνη βλέπετε πώς θα μοιάζει το τελικό αποτέλεσμα που θα ανέβει στο προφίλ σας. Κάτω αριστερά στη φωτογραφία ή βίντεο υπάρχει το username του χρήστη ο οποίος αρχικά ανέβασε το περιεχόμενο. Δε μπορείτε να επιλέξετε άλλες ρυθμίσεις στη δωρεάν έκδοση, όπως για παράδειγμα διαφορετική θέση στο username του χρήστη μέσα στο περιεχόμενο.


6) Πατήστε την επιλογή «Repost» για τελευταία φορά.Αν όλα πήγαν καλά, τότε αυτόματα θα μεταφερθείτε στην εφαρμογή Instagram, έχοντας εισάγει επιτυχώς τη φωτογραφία ή βίντεο που θέλατε να κοινοποιήσετε στο προφίλ σας. Στη συνέχεια συνεχίζετε με τη γνωστή διαδικασία εισαγωγής φίλτρων, περιγραφής, κλπ, ανεβάζοντας το περιεχόμενο στο προφίλ σας. Μην ξεχάσετε πως μπορείτε στη θέση του username του χρήστη μέσα στη φωτογραφία ή βίντεο να κάνετε tag τον χρήστη.

http://www.socialmedialife.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια