ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ: Υπενθυµίσεις µέσω Facebook Messenger

Γράφει : Ο Κώστας Δημητριάδης.
Τηλεοπτική Εκπομπή " All About Computers "

www.facebook.com/allaboutcomputerstv

Η ψηφιακή τεχνολογία είναι σύμμαχος και όχι εχθρός ας μάθουμε λοιπόν να χειριζόμαστε την τεχνολογία σωστά προς όφελος της κοινωνίας αλλά και την ποιότητα ζωής.
O Jarvis είναι ένα bot για τον Facebook Messenger, ο οποίος σας ενηµερώνει για όλες τις υποχρεώσεις σας. Το µεγάλο του πλεονέκτηµα είναι ότι οι υπενθυµίσεις έρχονται τόσο στον υπολογιστή όσο και στη φορητή συσκευή σας.

Αρχικά µπορείτε να επισκεφθείτε το hellojarvis.io από τον browser σας και από εκεί να πατήσετε την επιλογή Talk to him on Messenger. Θα ανοίξει µία νέα σελίδα, η οποία θα σας ζητήσει να κάνετε login στο Facebook Messenger µε το όνοµα χρήστη και τον κωδικό σας. Στη νέα καρτέλα του Messenger που θα προκύψει, θα δείτε στο κέντρο το Hello Jarvis. Κάτω χαµηλά έχετε το κλασικό πεδίο πληκτρολόγησης των µηνυµάτων σας. Μπορείτε να γράψετε εκεί το κείµενο της υπενθύµισης που σας ενδιαφέρει. Θα παρατηρήσετε ότι ο Jarvis είναι ένα αρκετά εξελιγµένο bot και αλληλεπιδρά µαζί σας σαν να ήταν ένα πρόσωπο µε το οποίο έχετε µια συνοµιλία.
Έτσι, όταν πληκτρολογείτε κάτι στα αγγλικά, όπως είναι µια εντολή υπενθύµισης, θα σας ρωτήσει για τη χρονική ζώνη στην οποία βρίσκεστε, η οποία προκύπτει από τη γεωγραφική σας τοποθεσία. Εάν έχετε οποιοδήποτε πρόβληµα στη συνοµιλία σας µαζί του, µπορείτε να πληκτρολογήσετε help και θα σας προσφερθεί ένα µενού επιλογών για να δείτε επιπρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του bot.O Jarvis θα προχωρήσει στην ειδοποίησή σας εάν έχετε τον Facebook Messenger στο κινητό ή ανοιχτό στον υπολογιστή σας, αλλιώς, εάν είστε offline, θα δείτε το µήνυµά του µόλις ανοίξετε τον Messenger, µε την υπενθύµιση που έχετε ορίσει.


http://gr.pcmag.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια