Το μηχάνημα που βρίσκει βλάβες και φθορές στα αυτοκίνητα σε μόλις… 3 δευτερόλεπτα

 Είναι ένα 3D σκάνερ με τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης που ήρθε λες από το μέλλον.

Κι ενώ οι μηχανικοί αυτοκινήτων είχαν ήδη από το 1996 το OBD-II στα χέρια τους, τον απλό και αυματοποιημένο τρόπο ελέγχου της καλής

λειτουργίας ενός αμαξιού, στα 25 αυτά χρόνια μικρή πρόοδος είχε σημειωθεί στον τομέα.

Κι εδώ μπαίνει στην ιστορία μας η γαλλική εταιρία τεχνολογίας WeProov, που μας φέρνει το Proovstation για να αλλάξει όλα όσα σημαίνει ο τεχνικός και διαγνωστικός έλεγχος. Τόσο στα μηχανικά μέρη όσο και το… bodywork.

Μοιάζει σαν φουτουριστικό πλυντήριο αυτοκινήτων, είναι όμως ένα προηγμένο σκάνερ που τσεκάρει το αμάξι σε γωνία 360 μοιρών.

 Σαρώνει το εξωτερικό επιστρατεύοντας περισσότερες από 600 φωτογραφίες, που τραβούν οι δυο ντουζίνες και πανέξυπνες κάμερές του, και οι οποίες αναλύονται κατόπιν από το σοφιστικέ λογισμικό του.

Μέσα σε 3 δευτερόλεπτα έχει εντοπίσει την πιθανή βλάβη και έχει έτοιμη και την εκτίμηση για το κόστος της επισκευής της! Ακόμα και αναφορές ετοιμάζει για την ασφαλιστική, απαλλάσσοντας τα εμπλεκόμενα μέρη από τη χαρτούρα.

Το φουτουριστικό αυτό gadget ανιχνεύει γρατσουνιές, βαθουλώματα και ζημιές στο εξωτερικό μέρος, σκανάρει τα λάστιχα για να εκτιμήσει την κατάστασή τους και κοιτά ακόμα και κάτω από το αμάξι για πιθανές φθορές.

Ο σκοπός είναι να αφαιρέσει τον δαιμόνιο ανθρώπινο παράγοντα από τέτοιες διαγνώσεις, μια πραγματικότητα που η WeProov ισχυρίζεται πως αυξάνει το κόστος τέτοιων επισκευών ακόμα και κατά 50%.