Κορονοϊός: Σημαντικό βήμα για το φάρμακο του

Σε μία σημαντική ανακάλυψη που ίσως οδηγήσει στη θεραπεία του κορονοϊού, έχουν προχωρήσει ο Δρ. Xavier Saelens και η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Γάνδης στον τομέα της Βιοτεχνολογίας.

Ο Xavier Saelens εξήγησε ότι έχουν εξουδετερώσει τον ιό Covid-19 στο εργαστηριακό περιβάλλον, λέγοντας ότι είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός.
Ο Βέλγος επιστήμονας Saelens ανέφερε ότι το αντίσωμα που ανακάλυψε ως αποτέλεσμα δοκιμών στο εργαστήριο έχει αποδείξει ότι προστατεύει από τον Covid-19. Ως αποτέλεσμα αυτής της ανακάλυψης, η μετάδοση του ιού σε ανθρώπινα κύτταρα μπορεί να προληφθεί.

Ο Xavier Saelens δηλώνει ότι το αντίσωμα παρέχει προστασία ακόμα κι αν έχει μικρότερη διάρκεια ζωής. Το αντίσωμα ορίζεται ως η αντίδραση των κυττάρων άμυνας έναντι ξένων ουσιών που εισέρχονται στο σώμα. Το ανιχνευθέν αντίσωμα μπορεί να παραχθεί σε υψηλές ποσότητες.

Σύμφωνα με τον 55χρονο Βέλγο, οι ασθενείς και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης μπορούν να προστατευθούν από τον ιό αμέσως με το αντίσωμα. Ο Xavier Saelens σημείωσε ότι αυτό το φάρμακο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ευάλωτους ανθρώπους, ειδικά στους ηλικιωμένους.

Σύμφωνα με τη δήλωση σχετικά με τον ιστοτόπο της VIB, παρόλο που αυτή η εφεύρεση είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα στη θεραπεία του κορωνοϊού, εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικά πράγματα που πρέπει να γίνουν.

Οι εργαστηριακές μελέτες συνεχίζονται. Χρειάζονται μερικά ακόμη βήματα πριν από την παραγωγή του φαρμάκου. Επιπλέον, όταν παράγεται το φάρμακο, η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά του πρέπει να δοκιμάζονται σε ασθενείς. Ως εκ τούτου, η VIB διερευνά τρόπους συνεργασίας με διάφορους ενδιαφερόμενους φορείς του κλάδου.

Η ερευνητική ομάδα στο πανεπιστήμιο της Γάνδης συνεργάζεται στενά με Γερμανούς και Αμερικανούς επιστήμονες. Ο Saelens διεξάγει έρευνα με τον Jason McLellan του Πανεπιστημίου του Τέξας στις Ηνωμένες Πολιτείες (ΗΠΑ) και τους Markus Hoffman και Stefan Pöhlmann του Γερμανικού Κέντρου Ερευνών Primate Leibinz.

Πηγή: newsit.gr