Επίσημο πρωτάθλημα Esports από την F1

H Formula 1 ανακοίνωσε χθες ότι θα διοργανώσει επίσημο διαδικτυακό πρωτάθλημα με τη συμμετοχή πραγματικών οδηγών, σε μία προσπάθεια να υπάρξει κάποιας μορφής δράση στο άθλημα όσο διαρκεί η πανδημία του κορονοϊού.
Με την έναρξη της σεζόν της F1 να έχει τεθεί σε αναστολή λόγω της πανδημίας των κορονοϊού, οι ιθύνοντες του πρωταθλήματος αποφάσισαν ότι θα χρησιμοποιήσουν το επίσημο παιχνίδι της F1 (F1 2019 για υπολογιστές) για να οργανώσουν αγώνες, στις ημερομηνίες που θα διεξάγονταν τα πραγματικά GP.

Όπως διευκρινίστηκε, θα λαμβάνουν μέρος τόσο αληθινοί οδηγοί του πρωταθλήματος, όσο και “καλεσμένοι”, και με τις 10 ομάδες της σεζόν να εκπροσωπούνται. Ο πρώτος αγώνας θα είναι επομένως το Grand Prix του Μπαχρέιν αύριο, ενώ δράση θα υπάρχει τουλάχιστον μέχρι το τέλος Μαΐου. Για όσες πίστες δεν υπήρχαν στο περσινό πρωτάθλημα (Ολλανδία, Βιετνάμ) θα διοργανωθούν αγώνες σε άλλες, ενώ όλοι θα μεταδοθούν ζωντανά στο επίσημο κανάλι της F1 στο Youtube.

“Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που μπορούμε να δώσουμε μία ελαφριά ανακούφιση με τη μορφή του F1 Esports Virtual GP, σε αυτές τις απρόβλεπτες περιόδους που ζούμε, θέλοντας να προσφέρουμε λίγη δράση στους φιλάθλους”, είπε ο Julian Tan, επικεφαλής των Ψηφιακών Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών της F1 και των Esports .

“Καθώς κάθε σημαντικό αθλητικό πρωτάθλημα στον κόσμο δεν είναι σε θέση να διεξαχθεί, είναι καιρός να αναδείξουμε τα οφέλη των Esports και την απίστευτη ικανότητα που εμπεριέχεται σε αυτά”.

Σε μία προσπάθεια να υπάρχει ανταγωνιστικότητα μεταξύ των συμμετεχόντων, θα υπάρξουν σταθερές ρυθμίσεις και ίδια απόδοση στα μονοθέσια, ανεξάρτητα ομάδας (δηλαδή για παράδειγμα Mercedes και Williams θα έχουν την ίδια ακριβώς ταχύτητα), ενώ σε περίπτωση συγκρούσεων, η ζημιά στα μονοθέσια θα είναι μειωμένη. Επιπλέον, όποιος θέλει θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τόσο ABS, όσο και Traction Control.

Η κίνηση αυτή της F1 ακολουθεί τις επιταγές των καιρών, με τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα του μηχανοκίνητου – και όχι μόνο – αθλητισμού να στρέφονται στα Esports, για να κρατήσουν συμμετέχοντες και φιλάθλους σε εγρήγορση.

Πηγή: f1fan.gr