Το νέο VW Golf

Έναρξη πωλήσεων του νέου Golf, (όγδοης γενιάς), με εντυπωσιακό design, δυναμική παρουσία στο δρόμο και το «Innovision Cockpit», που συνδυάζει ψηφιακό πίνακα οργάνων και σύστημα Infotainment σε μία ενιαία μονάδα στο βασικό εξοπλισμό.
Το νέο Volkswagen Golf, το μοντέλο που είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας της Volkswagen, ξεκινά την εμπορική του καριέρα στην Ελλάδα και είναι άμεσα διαθέσιμο για παραγγελία, λίγες εβδομάδες πριν την επίσημη άφιξή του στη χώρα μας. Η Kosmocar-Volkswagen ανακοινώνει τις τιμές του οι οποίες ξεκινούν από τις 20.500 ευρώ για το Golf 1.0 TSI 110 ίππων, στην πλούσια εξοπλισμένη έκδοση Life.

Η όγδοη γενιά του παγκόσμιου best-seller, που έχει πουλήσει πάνω από 35 εκατομμύρια μονάδες μέχρι σήμερα, χαρακτηρίζεται από την ψηφιακή τεχνολογία. Επιπλέον οι πέντε υβριδικές εκδόσεις κινητήρων φέρνουν την ηλεκτροκίνηση κοντά.


Το Innovision Cockpit, ο συνδυασμός ψηφιακού πίνακα οργάνων 10 ιντσών και συστήματος Infotainment με οθόνη αφής 8,25 ιντσών σε μία ενιαία μονάδα, στο βασικό μάλιστα εξοπλισμό του νέου Golf, είναι ένα μόνο από τα μοναδικά χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας του μοντέλου. Με τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού «IQ.Drive» της Volkswagen, στο βασικό εξοπλισμό, το νέο Golf γίνεται σημείο αναφοράς στην κατηγορία του για την ασφάλεια και την άνεση.
Το Golf διατίθεται στην Ελλάδα σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού, τις Life και Style. Ο εξοπλισμός για την Golf Life περιθλαμβάνει: Εμπρός και πίσω φώτα LED, Innovision Cockpit (Ψηφιακός πίνακας οργάνων 10 ιντσών, σύστημα Infotainment «Composition Media» με έγχρωμη οθόνη αφής 8,25 ιντσών). IQ.Drive, Επικοινωνία Car2X, Front Assist (σύστημα επιτήρησης περιβάλλοντος χώρου) με City Emergency Braking (σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης) και Pedestrian & Cyclist Monitoring (λειτουργία αναγνώρισης πεζών και ποδηλατών), Lane Assist (ενεργό σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, με ενεργή υποβοήθηση στο τιμόνι), Adaptive Cruise Control (ACC) με Speed Limiter – ενεργό σύστημα ελέγχου ταχύτητας και απόστασης από προπορευόμενα οχήματα, με λειτουργία προνοητικής ρύθμισης ταχύτητας (λειτουργία διαθέσιμη σε συνδυασμό με σύστημα πλοήγησης). Τέλος υπάρχουν Park Pilot, Fatigue Detection (σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού), XDS Ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό, κλήση έκτακτης ανάγκης Emergency Call, εσωτερικός φωτισμός Ambient 10 χρωμάτων, ασύρματη (επαγωγική) φόρτιση κινητού τηλεφώνου. Αλλά και τις εφαρμογές «We» όπως:  We Connect App, We Connect Υπηρεσίες. Τέλος στο Golf Mk8 υπάρχει: αυτόματος κλιματισμός Air Care Climatronic, αισθητήρες φωτεινότητας και ζάντες αλουμινίου 16”.

ο Golf Style έχει επιπλέον εξοπλισμό: Προβολείς LED Plus, IQ.DRIVE καιTravel Assist, κάθισμα οδηγού ergo-Active 14 ηλεκτρικών ρυθμίσεων με λειτουργία μνήμης, μασάζ και ρυθμιζόμενη υποστήριξη των μηρών, εσωτερικό φωτισμός «Ambient 30» χρωμάτων,τριζωνικός αυτόματος κλιματισμός και Air Care Climatronic, Αισθητήρας βροχής και αντιθαμβωτικός εσωτερικός καθρέπτης και ζάντες αλουμινίου 17”.

Νωρίς την άνοιξη θα είναι διαθέσιμη για παραγγελία και η έκδοση του Golf 1.0 TSI 110 PS, με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6-σχέσεων, με προτεινόμενη τιμή 20.500 ευρώ.

Οι τιμές του Volkswagen Golf Mk 8

Βενζίνη Life Style
Golf 1.5 TSI ACT 130PS 21.800 ευρώ
Golf 1.5 TSI ACT 150PS 23.850 ευρώ 25.950 ευρώ
Mild Hybrid
Golf 1.5 eTSI ACT 150PS DSG Mild Hybrid 25.050 ευρώ 28.100 ευρώ
Diesel
Golf 2.0 TDI SCR 150PS DSG 26.750 ευρώ

Πηγή: newsauto.gr