Instagram - Συμβουλές για γονείς! Γράφει Ο Κώστας Δημητριάδης.

Instagram - Συμβουλές για γονείς! Γράφει Ο Κώστας Δημητριάδης.
Το Instagram είναι μια δωρεάν εφαρμογή κοινοποίησης φωτογραφιών και βίντεο. Διατίθεται για συσκευές iPhone και Android. Μπορείτε να ανεβάσετε φωτογραφίες ή βίντεο στην υπηρεσία μας και να τα μοιραστείτε με τους ακόλουθούς σας ή με μια επιλεγμένη ομάδα φίλων.

Επίσης, μπορείτε να βλέπετε, να σχολιάζετε και να πατάτε "Μου αρέσει!" σε δημοσιεύσεις που κοινοποιούν οι φίλοι σας στο Instagram. Οποιοσδήποτε άνω των 13 ετών μπορεί να γραφτεί με τη διεύθυνση του email του, να επιλέξει όνομα χρήστη και να δημιουργήσει λογαριασμό.

Μπορώ να έχω πρόσβαση στο λογαριασμό του παιδιού μου στο Instagram;

Εκτιμούμε την ανησυχία σας για τον τρόπο χρήσης της εφαρμογής μας από το παιδί σας, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να σας επιτρέψουμε την πρόσβαση στο λογαριασμό ή να προβούμε σε περαιτέρω ενέργειες σχετικά με το λογαριασμό κατόπιν αιτήματός σας. Η ισχύουσα νομοθεσία περί απορρήτου δεν μας επιτρέπει να παρέχουμε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε λογαριασμούς σε πρόσωπα που δεν είναι κάτοχοι των συγκεκριμένων λογαριασμών.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι όλοι οι χρήστες άνω των 13 ετών θεωρούνται εξουσιοδοτημένοι κάτοχοι λογαριασμών και εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής αυτής της πολιτικής.

Το Instagram επιτρέπει τη δημιουργία λογαριασμού σε άτομα που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον το 13ο έτος της ηλικίας τους (σε ορισμένες περιοχές, αυτό το όριο μπορεί να είναι υψηλότερο). Μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς μπορείτε να αναφέρετε λογαριασμούς ατόμων κάτω από το όριο ηλικίας.

Αν ανησυχείτε για τη χρήση του Instagram από το έφηβο παιδί σας, μάθετε περισσότερα ανατρέχοντας στον Οδηγό του Instagram για γονείς. Ο οδηγός αυτός έχει συνταχθεί με τη βοήθεια οργανισμών που επικεντρώνονται σε θέματα ασφάλειας και ανατροφής των παιδιών σε όλο τον κόσμο.

Πώς μπορώ να αλλάξω τον τρόπο με τον οποίο στοχεύονται διαφημίσεις στο Instagram στο παιδί μου;

Στο πλαίσιο της συμμόρφωσής μας με τη νομοθεσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι γονείς έχουν πλέον μεγαλύτερο έλεγχο όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα των παιδιών τους, καθώς και όσον αφορά το κατά πόσο οι διαφημιζόμενοι μπορούν να στοχεύουν διαφημίσεις στα παιδιά τους με βάση ορισμένα ενδιαφέροντα. Αν το παιδί σας επιλέξει να έχει πρόσβαση σε μια πιο εξατομικευμένη έκδοση του Instagram στην οποία θα προβάλλονται πιο σχετικές για το ίδιο διαφημίσεις, μπορεί να ζητήσει την έγκρισή σας.

Αν έχετε ήδη λάβει το αίτημα έγκρισης και θέλετε να αλλάξετε την αρχική επιλογή σας, συμπληρώστε αυτή τη φόρμα. Προϋπόθεση για να συμπληρώσετε τη φόρμα είναι το παιδί σας να μένει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα πρέπει επίσης να μας στείλετε αποδεικτικό κηδεμονίας και το όνομα χρήστη του παιδιού σας.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εργαλεία που είναι στη διάθεση του παιδιού σας για τη διαχείριση του λογαριασμού του και τα οποία μας επιτρέπουν να διατηρούμε το Instagram ένα ασφαλές μέσο προσωπικής έκφρασης, επισκεφτείτε τον ιστότοπό μας για την ασφάλεια. Για να μάθετε περισσότερα για τις πολιτικές μας, διαβάστε την Πολιτική δεδομένων και τους Κανόνες της κοινότητάς μας.

Απόρρητο και ασφάλεια

Πώς μπορώ να διαχειρίζομαι το απόρρητό μου στο Instagram;

Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε το Instagram να είναι ασφαλές και διασκεδαστικό για όλους. Αφιερώστε ένα λεπτό για να διαβάσετε τις παρακάτω συμβουλές σχετικά με τα εργαλεία που έχουμε δημιουργήσει και τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζουμε για την προστασία σας στο Instagram:

Αν κάποιος κοινοποιεί φωτογραφίες ή βίντεο που σας κάνουν να νιώθετε άβολα, μπορείτε να σταματήσετε να ακολουθείτε ή να μπλοκάρετε το άτομο αυτό. Επίσης, μπορείτε να αναφέρετε το περιεχόμενο που πιστεύετε ότι παραβιάζει τους Κανόνες της κοινότητας απευθείας από την εφαρμογή.

Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε εάν ο λογαριασμός σας είναι δημόσιος ή ιδιωτικός. Μόλις κάνετε τις δημοσιεύσεις σας ιδιωτικές, όποιος θέλει να τις δει ή να δει τις λίστες με όσους ακολουθείτε και όσους σας ακολουθούν, θα πρέπει να σας στείλει πρώτα αίτημα ακολούθησης.

Εάν κάποιος σας παρενοχλεί, μιλήσετε σε ένα έμπιστο μέλος της οικογένειάς σας ή ένα δάσκαλο για να ζητήσετε βοήθεια. Επίσης, μπορείτε να αφαιρέσετε ένα σχόλιο από μια φωτογραφία που έχετε κοινοποιήσει και να αναφέρετε τον εκφοβισμό και την παρενόχληση μέσω του Κέντρου βοήθειας.

Βεβαιωθείτε ότι νιώθετε άνετα με τις φωτογραφίες και τα βίντεο που σας αντιπροσωπεύουν και κοινοποιείτε στο ευρύ κοινό, π.χ. γονείς, δάσκαλοι ή εργοδότες.

Μην δεχτείτε να κάνετε ή να κοινοποιήσετε πράγματα με τα οποία νιώθετε άβολα.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ασφάλεια στο Instagram, επισκεφτείτε την παρακάτω διεύθυνση: https://wellbeing.instagram.com/safety.

Ποιος μπορεί να δει τις φωτογραφίες του έφηβου παιδιού μου στο Instagram;

Οποιοσδήποτε στο Instagram μπορεί να δει τις φωτογραφίες ή τα βίντεο ενός δημόσιου προφίλ. 

Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους το παιδί σας μπορεί να κάνει το λογαριασμό του πιο ιδιωτικό.

Ιδιωτικές φωτογραφίες και ιδιωτικά βίντεο

Αν το παιδί σας κάνει τις φωτογραφίες και τα βίντεό του ιδιωτικά, θα μπορούν να δουν τις δημοσιεύσεις του μόνο οι εγκεκριμένοι ακόλουθοί του. Όποιος θέλει να δει τις φωτογραφίες και τα βίντεο του παιδιού σας θα πρέπει να του στείλει αίτημα ακολούθησης, το οποίο θα μπορεί να εγκριθεί ή να απορριφθεί από το παιδί σας.

Πώς μπορώ να ζητήσω να διαγραφεί μια φωτογραφία του παιδιού μου από το Instagram;

Το Instagram αφαιρεί δημοσιεύσεις που δεν ακολουθούν τους Όρους χρήσης, με βάση τους νόμους συγκεκριμένων περιοχών δικαιοδοσίας.

Αν έχετε λογαριασμό στο Instagram, μπορείτε να αναφέρετε μια δημοσίευση μέσα από την εφαρμογή ή να συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας.

Να θυμάστε ότι τα δικαιώματα των εικόνων που δημοσιεύονται στο Instagram ανήκουν σε αυτούς που τις έχουν τραβήξει και κοινοποιήσει. Αν δεν παραβιάζονται οι Κανόνες της κοινότητας ή οι Όροι μας, δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε άμεσα, εκτός αν απαιτείται βάσει νόμου.

Πώς μπορώ εγώ ή το παιδί μου να αναφέρουμε ενοχλητική συμπεριφορά ή ακατάλληλο/προσβλητικό περιεχόμενο στο Instagram;

Ζητούμε από όλους να ακολουθούν τους Κανόνες της κοινότητας και τους Όρους χρήσης μας. Αν το παιδί σας εντοπίσει κάποιον χρήστη του Instagram που δεν ακολουθεί αυτούς τους κανόνες ή τους όρους, μπορεί να υποβάλει αναφορά για τις δημοσιεύσεις του συγκεκριμένου χρήστη απευθείας από το Instagram.

Οι χρήστες μπορούν να αναφέρουν τις καταχρηστικές συμπεριφορές και δημοσιεύσεις μέσω της ενσωματωμένης επιλογής αναφοράς. Αυτές οι δημοσιεύσεις περιλαμβάνουν γυμνές φωτογραφίες, παρενόχληση και υπερβολικό σπαμ. Η αναφορά γίνεται εντελώς ανώνυμα. Δεν κοινοποιείται καμία πληροφορία του ατόμου που κάνει την αναφορά στο χρήστη για του οποίου το λογαριασμό ή τη φωτογραφία γίνεται αναφορά.

Για να αναφέρετε μια φωτογραφία:

Πατήστε  (iPhone) ή (Android) πάνω από τη φωτογραφία που θέλετε να αναφέρετε και έπειτα πατήστε Αναφορά.

Για να αναφέρετε ένα σχόλιο:

Πατήστε  κάτω από την εικόνα, σύρετε το δάχτυλό σας προς τα αριστερά στο σχόλιο που θέλετε να αναφέρετε (iPhone) ή πατήστε το σχόλιο (Android), πατήστε ! και επιλέξτε Αναφέρετε αυτό το σχόλιο ή Μπλοκάρισμα.

Επίσης, συζητήστε με τα παιδιά σας και ενημερώστε τα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Αν δέχονται παρενόχληση στο Instagram, ζητήστε τους να χρησιμοποιήσουν την επιλογή μπλοκαρίσματος και τις ρυθμίσεις απορρήτου μας.

Επίσης, υπάρχουν πολλοί εξαιρετικοί πόροι στο διαδίκτυο για περισσότερες πληροφορίες για τους γονείς σχετικά με τον εκφοβισμό:

connectsafely.org

stopbullyingnow.hrsa.gov

ncpc.org/cyberbullying

cyberbullying.us

Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι, αν το παιδί σας πέσει θύμα παρενόχλησης κατά τη χρήση της υπηρεσίας μας, δεν είμαστε σε θέση να κοινοποιήσουμε μη δημόσιες πληροφορίες (όπως τη διεύθυνση email του ατόμου που παρενοχλεί) χωρίς ένταλμα έρευνας ή δικαστική εντολή από τις αρχές. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, προτείνουμε να απευθυνθείτε στις αστυνομικές αρχές. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές.

Αναφορά παρενόχλησης ή εκφοβισμού στο Instagram.

Αν κάποιος έχει δημιουργήσει λογαριασμό ή έχει δημοσιεύσει μια φωτογραφία ή ένα σχόλιο με σκοπό να παρενοχλήσει ή να εκφοβίσει κάποιον, αναφέρετέ το. Επίσης, μπορείτε να μάθετε τι μπορείτε να κάνετε αν νομίζετε ότι κάποιος παριστάνει εσάς ή κάποιο άλλο πρόσωπο στο Instagram.

Αφού υποβάλετε την αναφορά, μπορείτε, αν θέλετε, να μπλοκάρετε το χρήστη.

Μάθετε πώς μπορείτε να αναφέρετε άλλους λογαριασμούς ή δημοσιεύσεις που δεν ακολουθούν τους Όρους της κοινότητας.

Γιατί αφαιρέθηκε μια φωτογραφία του παιδιού μου που δημοσίευσα στο Instagram;

Γνωρίζουμε και κατανοούμε ότι πολλοί γονείς χρησιμοποιούν το Instagram για να τραβάνε και να κοινοποιούν φωτογραφίες των παιδιών τους. Όμως, οι φωτογραφίες με γυμνό μπορεί να αφαιρεθούν, επειδή δεν ακολουθούν τους Κανόνες της κοινότητας.

Κατανοούμε ότι πολλοί άνθρωποι έχουν διαφορετική άποψη για το τι είναι κατάλληλο για κοινοποίηση στο Instagram και ότι κοινοποιούν πράγματα με καλές προθέσεις.

 Για να παραμείνει το Instagram διασκεδαστικό και ασφαλές, ζητάμε από όλους να ακολουθούν τους Κανόνες της κοινότητας και μπορεί κάποιο περιεχόμενο να αφαιρεθεί προκειμένου να αποτρέψουμε άλλους να χρησιμοποιήσουν αυτού του είδους τις φωτογραφίες με ακατάλληλους τρόπους.

www.thetech.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια