To Holus θα φέρει τα ολογράμματα σπίτι μας

Τα ολογράμματα, όπως τα γνωρίζουμε από την ταινία Star Wars, μπορεί να μην έχουν εμφανιστεί ακόμα στη ζωή μας αλλά μια νέα συσκευή με το όνομα Holus επιθυμεί να κάνει ακριβώς αυτό.



Αυτό που πραγματικά κάνει η συσκευή είναι να παίρνει ένα 2D ψηφιακό υλικό και να το μετατρέπει σε ένα 3D ολόγραμμα. Αυτό γίνεται προβάλλοντας τα πολυμέσα μέσα σε μία γυάλινη πυραμίδα, δημιουργώντας έτσι μια εικόνα που μοιάζει τρισδιάσταση από οποιαδήποτε γωνία κι αν την κοιτάξεις.


Ενώ οι προφανείς εφαρμογές της είναι στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στην επικοινωνία και την εκπαίδευση - διαδραστικά μοντέλα του ηλιακού μας συστήματος ή εικονικές συναντήσεις είναι μερικά παραδείγματα.

Έχει σχεδιαστεί από την Καναδική εταιρεία Η+ Τechnologies και μπορεί να την χρηματοδοτήσει οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται μέσα από το Kickstarter project της Holus. Το αξιοσημείωτο είναι ότι ξεπέρασε το χρηματοδοτικό της όριο των 50.000 δολαρίων Καναδά μέσα στις πρώτες δύο ώρες δημοσίευσης της.


Το Holus θα έρχεται σε δύο εκδόσεις: Ηome και Professional. Οι αποστολές σε όλο τον κόσμο έχουν προγραμματιστεί για τον Αύγουστο του 2016.

Στρατής

Πηγή: www.wired.co.uk

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια