Το Google+ βγαίνει εκτός YouTube και άλλες υπηρεσίες της Google

Το πείραμα της Google με το να συνδέσει τη χρήση της υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης, του Google+, με άλλες υπηρεσίες της εταιρείας δεν απέδωσε και έτσι το πείραμα λήγει πολύ σύντομα σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε.Η Google παραδέχεται ότι το να υποχρεώνει τους χρήστες να διαθέτουν λογαριασμό στο Google+ προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιήσουν υπηρεσίες όπως το YouTube, ήταν μια λάθος κίνηση, κάτι που οδηγεί την εταιρεία στην αφαίρεση αυτού του περιορισμού από το YouTube. Συγκεκριμένα από σήμερα, σχόλια που θα γίνονται στο YouTube, δε θα εμφανίζονται στο προφίλ του χρήστη στο Google+ και ούτε το αντίστροφο.

Επιπλέον όσοι χρήστες του YouTube αναγκάστηκαν να δημιουργήσουν λογαριασμό στο Google+ προκειμένου να προχωρήσουν σε σχολιασμό των βίντεο, θα μπορούν σύντομα να τους διαγράψουν χωρίς να χάσουν τα δεδομένα τους.


Η κίνηση αυτή της Google έρχεται αρκετό καιρό μετά τις οργισμένες αντιδράσεις της κοινότητας που δεν υποδέχθηκε καλά από την πρώτη στιγμή τη διασύνδεση YouTube και Google+. Μάλιστα εδώ και αρκετό καιρό, η Google προχωρεί σε αφαίρεση σημαντικών δυνατοτήτων του Google+ όπως οι εφαρμογές Photos και Hangouts οι οποίες είναι πλέον ανεξάρτητες, ενώ πρόσφατα εγκαταλείφθηκε η πολιτική για τη χρήση πραγματικών ονομάτων.

Στρατής

Πηγή: http://googleblog.blogspot.co.uk

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια