Τι είναι το RideWith

Το RideWith είναι ένα νέο project της Google στον τομέα του carpooling. Στα ελληνικά μεταφράζεται ως "Συνεπιβιβασμός" ή "Συνεπιβατισμός".




Ξεκινάει δοκιμαστικά στο Ισραήλ - Τελ Αβίβ. Πρόκειται για μια υπηρεσία  μεταφοράς συνεπιβατών και απευθύνεται σε απλούς οδηγούς και επιβάτες. Αφού δηλώσεις συμμετοχή στην υπηρεσία, συνδέεσαι στο RideWith και δηλώνεις τη διαδρομή που πρόκειται να κάνεις, αν συμμετέχεις ως οδηγός ή την διαδρομή που επιθυμείς ως επιβάτης. Όλα γίνονται μέσω του κινητού σου. Ο οδηγός πληρώνεται για την διαδρομή και ο επιβάτης πληρώνει. Οι πληρωμές γίνονται ηλεκτρονικά και πάντα σύμφωνα με τις ενδείξεις του gps των συσκευών. Το RideWith ξέρει πότε κάνεις μια διαδρομή και ξέρει επίσης αν έχεις επιβάτες. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγονται φαινόμενα αισχροκέρδειας αλλά και  παράνομου επαγγελματισμού γιατί δεν μπορείς να κάνεις συνεχώς διαδρομές με στόχο το κέρδος. Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον!


Τέτοιες υπηρεσίες ζούμε ήδη και στην Ελλάδα από εταιρίες taxi όπως η Taxiplon, TaxiTrack και TaxiBeat. Το RideWith αφορά σε απλούς οδηγούς - επιβάτες και φυσικά οι χρεώσεις - πληρωμές θα είναι πολύ χαμηλότερες των taxi.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια