Με σημαντικά αποτελέσματα επέστρεψε η ελληνική επιχειρηματική αποστολή από τη CES 2016 και το Silicon Valley

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ελληνική επιχειρηματική αποστολή που διοργανώθηκε από το mi-Cluster και το Enterprise Greece, στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση ηλεκτρονικών προϊόντων, την CES2016 στο Las Vegas, καθώς και σε τριήμερο roadshow στο Silicon Valley.





Oι ελληνικές εταιρείες της αποστολής, Centaur Technologies, Qualia, Heliix, Hyperthech, Irida Labs, Meazon, Prisma Electronics, Sensoraide, Spark works, Think Silicon, Wubby, Yodiwo και εκπρόσωποι του Corallia, της ENEBH και του Enterprise Greece έλαβαν μέρος σε περισσότερες από 150 διμερείς συναντήσεις (Β2Β meetings) με υψηλόβαθμα στελέχη διεθνών κολοσσών όπως Intel, LGE, Atmel, Marvel, Qualcomm, Huawei, Samsung, δημιουργώντας πολλές νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες που θα ανακοινωθούν στο επόμενο διάστημα. Η έκθεση προσέλκυσε περισσότερους από 170.000 επισκέπτες και συμμετείχαν συνολικά 3.800 εκθέτες και 6.000 εκπρόσωποι τύπου.


Το ελληνικό περίπτερο επισκέφτηκαν επαγγελματίες, εκπρόσωποι της παγκόσμιας βιομηχανίας ηλεκτρονικών και δημοσιογράφοι, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ελληνικά καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, που εστιάζουν κυρίως σε τεχνολογίες Internet of Things. Μετά το πέρας της έκθεσης, πραγματοποιήθηκε τριήμερο roadshow στo Silicon Valley στις εγκαταστάσεις του Mind The Bridge, που περιελάμβανε σεμινάρια, εκπαίδευση στελεχών, δικτύωση καθώς και συμβουλευτική καθοδήγηση (mentoring) από εκπροσώπους εταιρειών του Silicon Valley, του κορυφαίου οικοσυστήματος τεχνολογίας παγκοσμίως. Αποκορύφωμα του τριημέρου ήταν η διοργάνωση ειδικής εκδήλωσης, στην οποία όλα τα μέλη της αποστολής παρουσίασαν τις τεχνολογίες τους σε επενδυτές και υψηλόβαθμα στελέχη του Silicon Valley. Η αποστολή επισκέφτηκε, επίσης, το Κέντρο Καινοτομίας της Samsung, παρουσιάζοντας τα επιτεύγματά τους σε στελέχη του επενδυτικού τμήματος. Το roadshow ολοκληρώθηκε με τη διοργάνωση ημερίδας στο Stanford University, με κύριο θέμα συζήτησης το επιτυχημένο μοντέλο παραγωγής καινοτομίας και διασύνδεσης πανεπιστημίου και βιομηχανίας.



Ο κ. Χρήστος Στάικος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Enterprise Greece, δήλωσε: «Το Enterprise Greece, o αρμόδιος εθνικός φορέας για τις εξαγωγές και τις επενδύσεις, στο πλαίσιο του έργου του για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την αύξηση των Ελληνικών εξαγωγών, διοργάνωσε σε συνεργασία με το mi-cluster την Εθνική συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Consumer Electronics Show (CES) 2016 και στη συνέχεια την επιχειρηματική αποστολή στη Silicon Valley με απόλυτη επιτυχία. Ο κλάδος της  τεχνολογίας καθώς και ο κλάδος του αγροτοδιατροφικού τομέα αποτελούν βασικές προτεραιότητες του Enterprise Greece για το 2016. Άλλωστε η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών κατά 7,83% το 2015 σε σχέση με το 2014, εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών, αποτελεί ένα θετικό δείγμα των δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομίας. Μία αύξηση που αποτυπώνεται σε όλους τους κλάδους από τα τρόφιμα μέχρι τα βιομηχανικά υλικά».

Ο καθ. Βασίλης Μακιός, Γενικός Δ/ντής του Corallia και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του mi-Cluster, είπε: «Το ελληνικό οικοσύστημα μικροηλεκτρονικής επιστρέφει πλουσιότερο από την αποστολή που διοργάνωσαν με επιτυχία το mi-Cluster και το Enterprise Greece. Ο στόχος της αποστολής επετεύχθη σε μεγάλο βαθμό με την ενίσχυση εμπορικών και ερευνητικών συνεργασιών, την ανταλλαγή γνώσης αλλά και την ανάδειξη του ταλαντούχου ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει η χώρα».


Ο κ. Κώστας Μεϊμέτης, Πρόεδρος της ΕΝΕΒΗ, είπε: «Η παρουσία του ελληνικού οικοσυστήματος μικροηλεκτρονικής σε ένα από τα κορυφαία γεγονότα του κλάδου όπως η CES είναι ιδιαίτερα σημαντική. Τα μέλη της ελληνικής αποστολής αποκόμισαν πολλά οφέλη και σίγουρα νέες προοπτικές στον κλάδο που δραστηριοποιούνται. Παράλληλα, μας δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιάσουμε και να αναδείξουμε τις ελληνικές τεχνολογίες διεθνώς καθώς και να διασυνδεθούμε με την ελληνική κοινότητα στο Silicon Valley».

O κ. Δημήτρης Παπαηλιού, mi-Cluster Manager, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της αποστολής, καθώς οι συμμετέχουσες εταιρείες ανέδειξαν το ελληνικό ταλέντο και τη δυναμική τους, παρουσιάζοντας ολοκληρωμένες τεχνολογίες και κάθετες λύσεις Internet of Things και διεκδικώντας σημαντικές εμπορικές συμφωνίες. Η αποστολή αυτή, με την καθοριστική υποστήριξη του Enterprise Greece, μας δίνει ώθηση να εντείνουμε τις προσπάθειες εξωστρέφειας και ανάδειξης του Ελληνικού οικοσυστήματος νανο-μικροηλεκτρονικής και IoT στις διεθνείς αγορές. Σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλες ανάλογες δράσεις και διεθνείς αποστολές προς αυτή την κατεύθυνση».

Τέλος, ο κ. Marco Marinucci, CEO of Mind The Bridge, είπε: «Η υψηλή ποιότητα των εταιρειών που συμμετείχαν στην αποστολή δείχνει ότι το επιχειρηματικό οικοσύστημα στην Ελλάδα είναι ζωντανό, ανταγωνιστικό και ικανό να δημιουργήσει επιχειρήσεις υψηλών δυνατοτήτων».



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια