Μείωση πωλήσεων στο iPhone

Για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο η Apple καταγράφει μείωση της τάξης του 15% στις πωλήσεις των δημοφιλών κινητών της τηλεφώνων, iPhone


Σύμφωνα με αναφορές, η αμερικανική εταιρεία πούλησε το τρίτο τρίμηνο του έτους 40,4 εκατομμύρια συσκευές κινητής τηλεφωνίας, λίγα περισσότερα από τις προβλέψεις των 40,02 εκατομμυρίων συσκευών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Τίμ Κουκ δήλωσε ότι τα αποτελέσματα αντικατοπτρίζουν μια «μεγαλύτερη ζήτηση των πελατών… από ό,τι ήταν αναμενόμενο», αναφέρεται σε δημοσίευμα του βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου BBC.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι οι πωλήσεις αναμένεται να καταγράψουν μείωση και το τέταρτο τρίμηνο και να φτάσουν μεταξύ των 45,5 και 47,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η ζήτηση για το δημοφιλές προϊόν της Apple είχε ξεκινήσει να επιβραδύνεται από το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, όταν η εταιρεία είχε ανακοινώσει την πρώτη μείωση στις πωλήσεις του iPhone από το 2007 οπότε και πρωτοκυκλοφόρησε η συσκευή. Τα iPhone αντιστοιχούν στα δύο τρίτα των συνολικών πωλήσεων της Apple και αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο ποσοστό των κερδών της.

Η πιο περιορισμένη ζήτηση των iPhone είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των κερδών κατά 27% στα 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια τους τρεις μήνες έως την 25η Ιουνίου, ενώ τα έσοδα μειώθηκαν κατά 14,6% στα 42,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Apple θεωρεί ότι το μεγαλύτερο ποσοστό αυτής της πτώσης οφείλεται στην οικονομική αβεβαιότητα που επικρατεί σε μεγάλο μέρος του κόσμου, αλλά και στο γεγονός ότι οι άνθρωποι δεν αναβαθμίζουν τα iPhone τους, όσο συχνά έκαναν παλαιότερα, σε κάποιο πιο πρόσφατο μοντέλο


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια