Υπάλληλοι Google Alphabet Twitter Salesforce: ΔΕΝ θα βοηθήσουμε την κυβέρνηση Trump να χτίσει μητρώο πληροφοριών

Πάνω από 200 υπάλληλοι εταιρειών τεχνολογίας που περιλαμβάνουν την Alphabet, μητρική της Google, την Twitter και την Salesforce δεσμεύτηκαν να αρνηθούν να βοηθήσουν την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να χτίσει ένα μητρώο πληροφοριών, ώστε να παρακολουθεί άτομα βάσει της θρησκείας των ή να προχωρήσει σε μαζικές απελάσειςΧρησιμοποιώντας ως παραλληλισμό το Ολοκαύτωμα και τον εγκλεισμό των Αμερικανών ιαπωνικής καταγωγής σε στρατόπεδα κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι υπάλληλοι υπέγραψαν ανοικτή επιστολή στον ιστότοπο "neveragain.tech" καταδικάζοντας τις ιδέες που είχε εκφράσει ο Τραμπ κατά την προεκλογική περίοδο.

Η διαμαρτυρία, η οποία ξεκίνησε με περίπου 60 υπογραφές αλλά τριπλασιάστηκε μέσα σε λίγες ώρες από την δημοσιοποίησή της, έγινε την παραμονή της συνάντησης αρκετών διευθυντών τεχνολογικών εταιρειών με τον Τραμπ στη Νέα Υόρκη.

"Επιλέγουμε να σταθούμε στο πλευρό των Αμερικανών μουσουλμάνων, των μεταναστών, και όλων των ανθρώπων των οποίων οι ζωές και τα αναγκαία προς το ζην απειλούνται από τις πολιτικές συλλογής πληροφοριών της νέας κυβέρνησης", αναφέρεται στην επιστολή, που υπογράφουν μηχανικοί λογισμικού, σχεδιαστές και διευθυντικά στελέχη.

Η επιστολή αναφέρει ότι οι υπογράφοντες δεν θα συμμετάσχουν στη δημιουργία βάσεων ιδιωτικών δεδομένων για την αμερικανική κυβέρνηση με βάση τη φυλή, τη θρησκεία ή την καταγωγή, ότι θα μειώσουν τη συλλογή ή αποθήκευση πληροφοριών που θα μπορέσουν να βοηθήσουν σε τέτοια στοχοποίηση, καθώς και ότι δεν θα βοηθήσουν σε μαζικές απελάσεις ανθρώπων που η κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι ανεπιθύμητοι.

Ο Τραμπ μπήκε σε αντιπαράθεση με την Σίλικον Βάλεϊ, όπου εδρεύουν μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, για αρκετά θέματα κατά την προεκλογική περίοδο, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η μετανάστευση, η παρακολούθηση ατόμων από την κυβέρνηση και η κρυπτογράφηση, ενώ η νίκη του στις εκλογές τον περασμένο μήνα ανησύχησε πολλές εταιρείες που φοβήθηκαν ότι μπορεί να θέσει σε εφαρμογή τις εξαγγελίες του ως πρόεδρος.

Αυτές οι ανησυχίες δεν έχουν μειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς ο Τραμπ έχει πει ότι σκοπεύει να διορίσει σε ανώτατες θέσεις στην κυβέρνησή του άτομα που υποστηρίζουν την επέκταση των προγραμμάτων παρακολούθησης πολιτών.

Σύμφωνα με πηγές, μεταξύ των επιχειρηματιών που αναμένεται να συναντηθούν με τον Τραμπ είναι ο Λάρι Πέιτζ της Alphabet, ο Τιμ Κουκ της Apple, η Σέριλ Σάντμπεργκ της Facebook, ο Τζεφ Μπέζος της Amazon.com και η Σάφρα Κατς της Oracle. (από: enikos.gr)
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια