Η Samsung ετοιμάζει τη super μπαταρία για ηλεκτροκίνητα οχήματα

Η Samsung ετοιμάζει τη super μπαταρία για ηλεκτροκίνητα οχήματα
Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα αποτελούν το μέλλον της αυτοκίνησης, με τις εταιρείες να εξελίσσουν συνεχώς νέα μοντέλα δαπανώντας τεράστια ποσάΣτις αρχές της επόμενης δεκαετίας, οι πωλήσεις των συγκεκριμένων οχημάτων θα έχουν εκτοξευτεί και κάθε μάρκα θα διαθέτει τουλάχιστον ένα ηλεκτρικό μοντέλο υψηλής τεχνολογίας στην γκάμα της.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν πολλά πλεονεκτήματα αλλά και δύο μεγάλα μειονεκτήματα, τα οποία ουδείς μέχρι στιγμής έχει λύσει. Είναι η περιορισμένη αυτονομία και ο χρόνος φόρτισης των μπαταριών. Στην έκθεση του Ντιτρόιτ, η Samsung παρουσίασε μια συστοιχία μπαταριών υψηλής ενεργειακής πυκνότητας, που σύμφωνα με την εταιρεία λύνει τα προβλήματα

Όπως ανέφερε ο κορεατικός όμιλος, θα είναι έτοιμες για παραγωγή το 2021 προσφέροντας στους οδηγούς των οχημάτων αυτονομία 600 χιλιομέτρων με μια φόρτιση. Το σημαντικότερο είναι ότι με μια φόρτιση μόλις 20 λεπτών θα φορτίζονται σε ποσοστό 80%, χαρίζοντας αλλά 500 χλμ. Με απλά λόγια βάζουν τέλος στις συνεχόμενες στάσεις και τις χρονοβόρες φορτίσεις.

Παράλληλα, θα είναι μικρότερες σε διαστάσεις και πιο ελαφριές, έχοντας το σχήμα κελύφους.
(Λουκάς Παπαλάμπρος από zougla.gr)Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια