Αυστραλία: Το 25% των σπιτιών χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια


Λόγω της αποδοτικότερης και λιγότερο δαπανηρής τεχνολογίας, περίπου το ένα τέταρτο όλων των αυστραλιανών νοικοκυριών διαθέτει πλέον ηλιακούς συλλέκτες, σύμφωνα με Αυστραλούς ερευνητές
Αυτή η μετάβαση ήταν ανομοιογενής, με πρόσφατη κατακόρυφη αύξηση λόγω της πτώσης των τιμών των ηλιακών πάνελ, και η υιοθέτησή τους ίσως επιβραδυνθεί το επόμενο έτος.
Ωστόσο, η φύση της τεχνολογίας είναι τέτοια που θα υπάρξουν σίγουρα και άλλες περίοδοι ταχείας υιοθέτησης, αναφέρουν οι ερευνητές, με τα τελευταία επιστημονικά επιτεύγματα να είναι ενθαρρυντικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Case Western Reserve έχουν βρει έναν τρόπο να ενισχύσουν την απόδοση των πάνελ κατά 10% και το εντυπωσιακό αυτό επίτευγμα δοκιμάζεται τώρα για ανθεκτικότητα.
Παράλληλα, μία νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Μινεσότα αποκάλυψε ότι το κόστος της ηλιακής ενέργειας και της αποθήκευσης σε μπαταρία είναι τώρα, ήδη φθηνότερο από αυτό του φυσικού αερίου.
Εξάλλου, η ανακοίνωση της συνεργασίας της κυβέρνησης της πολιτείας της Νότιας Αυστραλίας με την εταιρεία Tesla του δισεκατομμυριούχου Ίλον Μασκ για την κατασκευή της μεγαλύτερης μπαταρίας λιθίου του κόσμου προκάλεσε κύμα ενθουσιασμού στην Αυστραλία, με τις πολιτείας της Βικτόρια και του Κουίνσλαντ να προγραμματίζουν παρόμοια μεγαλεπήβολα σχέδια.

Η μπαταρία των 100 μεγαβάτ θα παρέχει ενεργειακή σταθερότητα σε ένα αιολικό πάρκο, ως εναλλακτική πηγή ενέργειας. Ταυτόχρονα θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας στην περιοχή στους τομείς της κατασκευής, λειτουργίας και συντήρησης, ενώ αναμένεται να φέρει και έσοδα από τον τουρισμό, που θα προκαλέσει η τεχνολογική καινοτομία

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια