9 Tips για να κερδίσετε στους online αγώνες του GTSPORT


Κακά τα ψέματα. Το σημαντικότερο κομμάτι του Gran Turismo Sport είναι οι online αγώνες. Το sport mode




Οι προγραμματιστές του παιχνιδιού προσπαθούν να προσομοιώσουν την πραγματικότητα όσο γίνεται καλύτερα. Βέβαια η τεχνητή νοημοσύνη δεν έχει καμία σχέση με την ανθρώπινη (ακόμη) γι αυτό έχουν αναπτύξει ένα σύστημα αξιολόγησης συμπεριφοράς των παικτών (SR - Sportsmanship Rating) ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα επιθετικής οδήγησης όπως φαίνεται στο video.

Πιστεύουμε ότι αυτό το σύστημα αξιολόγησης (penalty system) θέλει ακόμη δουλειά. Έχουμε video που αποδεικνύει ότι το σύστημα δεν καταλαβαίνει αν μία σύγκρουση έγινε επίτηδες ή από λάθος. Παρ' όλα αυτά απομονώνει κάποιους παίκτες που οδηγούν επανειλημμένα με επιθετικές διαθέσεις.

Δείτε μερικά tips που θα σας βοηθήσουν να προχωρήσετε στους online αγώνες

1 Μπαίνετε στους καθημερινούς online αγώνες όσο πιο συχνά μπορείτε. Σκοπός σας είναι η εξάσκηση και όχι η νίκη. Μένετε πίσω και μαθαίνετε την πίστα

2 Επειδή οι online αγώνες διεξάγονται με περιορισμούς στα αυτοκίνητα, το λεγόμενο BOP, δεν ασχολείστε με ρυθμίσεις. Δοκιμάζετε το traction control και την κατανομή των φρένων την ώρα που τρέχετε. 

3 Αν έχετε επιλογές αυτοκινήτων πχ κατηγορία GR 4, επιλέγετε αυτό που σας βολεύει, ανάλογα με το πως στρίβει. Οι αγώνες κερδίζονται από τις στροφές.

4 Είναι σημαντικό να κάνετε πολλούς γύρους με σταθερό ρυθμό. Θα πρέπει να βρείτε τις γραμμές σας. Χρησιμοποιήστε βοηθήματα όπως Υποβοήθηση γραμμής οδήγησης - Δείκτης γωνίας (Driving Line Assist - Corner Indicator) (video) Σιγά σιγά, με εξάσκηση, οι χρόνοι θα μειώνονται.

5 Προσπαθείτε να μην ακουμπάτε τους άλλους κι ας χάσετε θέση στην κατάταξη. Αφού έχετε φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο δεξιοτήτων στην κάθε πίστα,  προσπαθείτε να ανεβάσετε το SR σας

6 Οταν το SR σας φτάσει σε επίπεδο B, Α ή S (μέγιστο), θα δείτε ότι στους καθημερινούς online αγώνες θα συμμετέχουν οδηγοί με το ίδιο επίπεδο με εσάς οι οποίοι δεν θα σας κλείνουν ούτε θα προσπαθούν να σας βγάλουν εκτός πίστας όπως συνέβαινε στην αρχή (video)

7 Έχοντας εμπειρία και υψηλό SR να ξέρετε ότι οι αγώνες θα είναι απολαυστικοί. Θα ξεφύγετε από τη λογική του arcade game, θα συγκεντρωθείτε στο δρόμο και με λίγο τύχη (video) θα πάρετε την πρώτη σας νίκη!

8 Οι καθημερινοί αγώνες αλλάζουν το πρωί στις 8:30 περίπου (ώρα Ελλάδας). Αν μπείτε από τους πρώτους και γνωρίζετε την πίστα έχετε πολλές πιθανότητες να πάρετε pole position και επομένως να νικήσετε τον αγώνα

9 Οι προσπεράσεις σε μερικές πίστες είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθούν χωρίς επαφή. Μένετε κολλημένος πίσω από το προπορευόμενο όχημα χωρίς φυσικά να ακουμπήσετε και περιμένετε να κάνει λάθος. Ο αντίπαλος προσπαθώντας να απομακρυνθεί θα καθυστερήσει λίγο στα φρένα ή θα αναπτύξει περισσότερη ταχύτητα με αποτέλεσμα να βγει εκτός πίστας (video)

Καλές νίκες!