Αυτόνομα μικρά λεωφορεία χωρίς οδηγό δοκιμάζονται στο Ντουμπάι


Αυτόνομα μικρά λεωφορεία χωρίς οδηγό, που κινούνται σε ξεχωριστή λεωφορειολωρίδα, δοκιμάζονται στο Ντουμπάι
Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, που έχουν σχεδιασθεί για μικρές και μέσες αποστάσεις, έχουν μήκος 2,87 μ., πλάτος 2,24 και ύψος 2,82, ενώ το βάρος τους είναι περίπου ενάμιση τόνος. Μπορούν να εξυπηρετήσουν το καθένα μέχρι 10 επιβάτες (έξι καθιστούς και τέσσερις όρθιους) αναπτύσσοντας μέση ταχύτητα 20 χιλιομέτρων την ώρα.

Κάθε μικρό λεωφορείο είναι εφοδιασμένο με μια μπαταρία που του δίνει αυτονομία κίνησης για τρεις ώρες, ενώ επαναφορτίζεται σε έξι ώρες. Δύο ή παραπάνω από τα αυτόνομα μικρά λεωφορεία μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους και να αποτελέσουν συρμό. Η σύνδεση γίνεται αυτόματα, χάρη στις κάμερες και στις ηλεκτρομηχανολογικές τεχνολογίες που διαθέτουν.

Η πρωτοβουλία της αρμόδιας Αρχής Μεταφορών του Ντουμπάι (Roads and Transport Authority-RTA) εντάσσεται στο πλαίσιο του φιλόδοξου στόχου της αραβικής πόλης να γίνει η πιο "έξυπνη" στον κόσμο. Στόχος, μεταξύ άλλων, είναι έως το 2030 το 25% των μετακινήσεων να γίνεται με αυτόνομα οχήματα.

Τα αυτόνομα μικρά λεωφορεία χωρίς οδηγό, κατασκευάζονται στην Ιταλία για λογαριασμό της αμερικανικής Next Future Transportation, με την οποία έχει υπογράψει τη σχετική σύμβαση προμήθειας η RTA του Ντουμπάι


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια