Ανακαλύφθηκε μια μικρή Γη - Ο αστρονόμος Γιάννης Τσάπρας που συμμετείχε στην έρευνα μιλά για το νέο πλανήτη

Ο αστρονόμος Γιάννης Τσάπρας που συμμετείχε στην έρευνα μιλά για το νέο πλανήτη που βαπτίστηκε «Εγγύτατος του Κενταύρου β'»
Σε μία σημαντική ανακοίνωση προέβησαν οι Ερευνητές του Eυρωπαϊκού Νότιου Παρατηρητηρίου (ESO), επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες για την ανακάλυψη ενός δυνητικά φιλόξενου για ζωή εξωπλανήτη που περιφέρεται γύρω από το πλησιέστερο άστρο στο ηλιακό μας σύστημα



Ο πλανήτης περιφέρεται γύρω από το άστρο Εγγύτατος του Κενταύρου, έναν 'κόκκινο νάνο' που απέχει 4,37 έτη φωτός από τον Ήλιο, απόσταση που κατατάσσει το εν λόγω άστρο στον πλησιέστερο γείτονα του Ήλιου μας.
Ο Εγγύτατος του Κενταύρου είναι γνωστός πάνω από έναν αιώνα, όμως τώρα είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται ότι το άστρο έχει έναν πλανήτη - και δη έναν με μέγεθος και χαρακτηριστικά που προσομοιάζουν με την Γη.
Μεταξύ της πολυπληθούς ομάδας που συμμετείχε στην έρευνα, ήταν ο Γιάννης Τσάπρας, από το Κέντρο Αστρονομίας της Χαϊδελβέργης, ο οποίος μας 'ξεναγεί' στην μνημειώδη ανακάλυψη.

Πώς έγινε η ανακάλυψη;

Ο Εγγύτατος Κενταύρου β' ανακαλύφθηκε με την συντονισμένη διεθνή προσπάθεια 31 επιστημόνων από οκτώ διαφορετικές χώρες...

Διαβάστε όλοκληρη την αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε ο Γιάννης Τσάπρας στο neoskosmos.com





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια